Kā es varu notīrīt savu meklēšanas vēsturi savā iPhone un aizsargāt savu privātumu

Mūsu iPhone tālruņos ir pārsteidzoši daudz privātas informācijas. Sākot ar pēdējo apmeklēto vietu, līdz pēdējiem zvaniem un īsziņām un daudziem pat kredītkaršu numuriem - visas šīs lietas un vēl daudz vairāk ir mūsu iPhone tālruņos. Un tas viss tikai gaida, lai uzzinātu nevēlamās acis.

Tāpēc jums vajadzētu uztraukties par šīs informācijas aizsardzību. Varbūt jūs koplietojat ierīces ar savu dzīvesbiedru, bērniem vai vecākiem un vēlaties, lai jūsu dati būtu privāti tikai jums.

Šajā rakstā mēs uzzinām, kā paturēt lietas sevī un kontrolēt to, kam citi cilvēki (un lietotnes) var piekļūt.

Noteiktas iOS lietotnes izseko un saglabā mūsu lietošanas pēdas

Dažas lietotnes faktiski automātiski saglabā jūsu lietojumu, bet citas tiek saglabātas, pamatojoties uz jūsu vēlmēm un iestatījumiem.

Domājot par mūsu tiešsaistes vēsturi, mēs galvenokārt domājam par pārlūka vēsturi.

Tomēr ir arī citas lietotnes, kurām ir jāpiemin cits izskats, kad jātīra vēsture.

Šī iemesla dēļ ir svarīgi periodiski notīrīt meklēšanas vēsturi savā iPhone un aizsargāt privātumu.

Neaizmirstiet arī savus iPad un iPod Touch!

1) Kā notīrīt vecās adreses no Apple Maps

Atverot Apple Maps savā iPhone tālrunī, zem meklēšanas joslas redzat adreses.

Dažas no adresēm varētu būt tās, kuras esat lietojis iepriekš, vai adreses, kuras nejauši pāriet pāris reizes.

Daži lietotāji ziņoja, ka nespēj izdzēst šīs vecās adreses no Apple Maps.

Pārvelkot pa kreisi, viņi nevar atrast iespēju izdzēst adresi. Vienīgā pieejamā opcija ir akciju opcija.

Parasti, velkot pa kreisi, atrodat opciju Noņemt.

Ja ar šo problēmu saskaras savā iPhone tālrunī, izmantojot iestatījumus, ir pieejams ātrs un vienkāršs labojums, kas palīdzēs piekļūt funkcijai Noņemt.

Apple Maps dzēšana un atkārtota instalēšana problēmu neizlabos.

Pieskarieties Iestatījumi> Konfidencialitāte> Atrašanās vietas pakalpojumi

Pēc tam pieskarieties Sistēmas pakalpojumi (Pēdējā opcija ekrāna apakšdaļā), kam seko Nozīmīgas atrašanās vietas un notīriet šeit vēsturi.

Palaidiet savu Apple Maps tūlīt un velciet uz adresi.

Tas parāda opciju Noņemt, kuru varat izmantot, lai izdzēstu veco adresi no Apple Maps.

2) Kā notīrīt Spotlight meklēšanas vēsturi

Daudzi iFolks izmanto funkciju Spotlight, lai meklētu saturu savā iPhone vai iPad.

Sākuma ekrānā, velkot pa kreisi, varat izmantot funkciju Spotlight, lai meklētu dokumentus, e-pastus un tīmekļa rezultātus.

Funkcija izseko jūsu lietojumu, lai tā varētu sniegt labākus ieteikumus.

Vienīgais veids, kā varat notīrīt meklēšanas vēsturi un rezultātus, ir atspējot Siri ieteikumus

Lai to izdarītu, pieskarieties Iestatījumi> Vispārīgi> Siri un meklēšana.

Lai noņemtu vēsturi, atspējojiet visu sadaļuSiri ieteikumi un restartējiet savu iPhone.

Tas no jūsu ierīces notīra jūsu meklēšanas vēsturi.

Veiciet šo procesu periodiski!

3) Safari vēstures notīrīšana uz jūsu iPhone

Runājot par Safari, iestatījumu sadaļā ir viegli pieejamas jūsu privātuma aizsardzības iespējas.

Ja nevēlaties, lai jūsu Safari informācija tiktu parādīta meklēšanā, uzmeklēšanā vai tastatūrā, varat izslēgt šo iestatījumu.

Pieskarieties Iestatījumi> Safari> Siri un meklēšana.

Izslēdziet Meklēšana un Siri ieteikumi šajā ekrānā.

Safari iestatījumu ekrānā ritiniet uz leju līdz apakšai.

Šeit pieskarieties “Notīrīt vēsturi un vietnes datus”, lai noņemtu visu vēsturi un vietnes datus.

Ja vēlaties selektīvi dzēst vietnes datus, labāka iespēja ir izmantot Iestatījumi> Safari> Papildu> Vietnes dati.

Šeit jūs varat meklēt konkrētus vietnes datus vai izdzēst visu kopu, izvēloties Noņemt visus vietnes datus pašā ekrāna apakšdaļā.

Vairāki ļaudis ir sūdzējušies, ka vēstures notīrīšana ne visu notīra

Dažreiz vēsturē ir atstāti sīkfaili, kas parāda 0 kb.

Tas jau kādu laiku ir kļūda pārlūkprogrammā Safari.

Ja jums rodas šī problēma, vislabāk ir atvērt vietni, kurai paredzēts sīkfails.

Kad vietne ir atvērta pārlūkprogrammā Safari, mēģiniet to izdarīt notīrīt vēsturi un vietnes datus vēlreiz, izmantojot Safari iestatījumus.

Mēs nedomājam, ka pastāv risks, ja vēstures vienums rāda tikai 0 kb.

4) Piekļuves pārskatīšana trešo pušu lietotnēm jūsu iPhone tālrunī

Visbeidzot, vienmēr ir ieteicams pārskatīt iPhone vispārīgos konfidencialitātes iestatījumus.

Aizņemtā grafika laikā mums ir tendence lejupielādēt daudzas trešo pušu lietotnes un ļoti viegli nodrošināt tām piekļuvi mūsu saturam.

Esmu pārliecināts, ka ir daudzas iepriekš lejupielādētas lietotnes, kuras, iespējams, vairs neizmantojat.

Pieskarieties Iestatījumi> Konfidencialitāte> Atrašanās vietas pakalpojumi

Pārskatiet visas trešo pušu lietotnes, kurām atļauts piekļūt savai atrašanās vietai, izmantojot kādu no šiem Vienmēr vai Lietošanas laikā.

Tas pats attiecas arī uz jūsu fotoattēliem

Pieskarieties Iestatījumi> Konfidencialitāte> Fotoattēli un pārliecinieties, vai tiešām izmantojat trešās puses lietotnes, kas norādītas šajā sadaļā.

apskatiet, kuras lietotnes ļauj piekļūt saviem iPhone fotoattēliem

Jūs vienmēr varat mainīt piekļuvi lietotnei uz “Nekad" tā vietā "Lasi un raksti”, Ja neesat pārliecināts par savas informācijas kopīgošanu.

Atkārtojiet šo procesu arī kameras iestatījumamIestatījumi> Konfidencialitāte> Kamera.

pārbaudiet, kuras lietotnes ļauj piekļūt savai kamerai

Pārslēdziet visas lietotnes, kurām nevēlaties piekļūt savai kamerai.

Kopsavilkums

Mēs ceram, ka šie īsie padomi jums bija noderīgi.

Lūdzu, nekautrējieties dalīties tajos ar iecienītākajiem iFolks un, ja jums ir papildu jautājumi, informējiet mūs zemāk esošajos komentāros.

Jaunākās publikācijas